Αλβανία: Ο Ράμα στέλνει την ΥΠΑΜ στην Τουρκία- για όπλα;






Ιανουάριος 26, 2018. 10:10 βίντεο

Σε μια εποχή που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι και πάλι τεταμένες, λόγω των επιθέσεων της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων της Συρίας, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει την υπουργό Άμυνας, Όλτα Τζάσκα στην τουρκική πρωτεύουσα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Το υπουργείο – συνεχίζει το αλβανικό κείμενο- και η ίδια η υπουργός δεν ανακοίνωσαν την επίσκεψη αυτή, διατηρώντας την ως μυστικό για το λαό και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι αυτά που δίνουν κάποιες λεπτομέρειες, αν και δεν δημοσιοποιούν καθαρά τον σκοπό της επίσκεψης.




Στην Άγκυρα η Όλτα Τζάσκα έγινε δεκτή με στρατιωτική τελετή από τον ομόλογό της Νουρεττίν Τσανικλί, ενώ συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγό Χουλούσι Ακάρ.


Το τουρκικό υπουργείο αναφέρει ότι θέματα όπως η συνεργασία στη στρατιωτική και αμυντική βιομηχανία μεταξύ των δύο χωρών εξετάσθηκαν στη συνάντηση, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.


Η επίσκεψη της Τζάσκα στην Τουρκία σε μια στιγμή που η χώρα αυτή βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τη στρατηγικούς συμμάχους της, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, που εκφράζουν ανησυχία για τις μάχες στη Συρία, εγείρει αμφιβολίες για εάν τα Τίρανα επιδιώκουν να σηματοδοτήσουν μια αλλαγή πορείας στην εξωτερική πολιτική τους, σημειώνει το δημοσίευμα.


Οι τάσεις αυτές έγιναν ορατές μετά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ σχετικά με το ψήφισμα κατά της απόφασης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ωστόσο η αλβανική κυβέρνηση τέθηκε με τη θέση της εναντίον των ΗΠΑ.


«Αυτό είναι ένα σημάδι των Τιράνων; Η κυβέρνηση έστειλε την Όλτα Τζασκα στην Τουρκία, Ο Ερντογάν σε ανοιχτή σύγκρουση με τις ΗΠΑ»

(Στοιχεία από politiko.al,gazetaimpakt.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr