Βουλγαρία: Όχι στην προεδρική δημοκρατία, λέει πρώην πρόεδρος



«Πλεβνέλιεφ: Στη Βουλγαρία η προεδρική δημοκρατία δεν έχει θέση»



Ιανουάριος 31, 2018. 21:22

 Σόφια.

Ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, πρόεδρος της Βουλγαρίας, μεταξύ του 2012 και του 2017, δήλωσε στη βουλγαρική κρατική τηλεόραση  ότι είδε κάποιες προσπάθειες για τη δημιουργία προεδρικής δημοκρατίας στη χώρα.

Τόνισε ότι αυτή είναι μια λανθασμένη επιλογή για τη Βουλγαρία.

 Ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε ότι η πρωθυπουργία είναι επίσης θεσμός, αλλά είναι σαφές ότι τα θεσμικά όργανα στη Βουλγαρία υποφέρουν. Αυτό, όπως είπε, είναι εμφανές από την εμπιστοσύνη των πολιτών στα θεσμικά όργανα.


«Μέλημα του καθενός από εμάς είναι να λειτουργήσει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και επιπλέον να αυξηθεί», είπε ο Πλεβνέλιεφ.


 Σύμφωνα με τον ίδιο, τα λόγια του προέδρου Ρούμεν Ράντεφ ότι έχει ατροφήσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι επικίνδυνα.


Πρόσθεσε ότι ο ίδιος παρέμεινε με τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες ότι η Βουλγαρία θα επιχειρήσει να εγκαταστήσει μια προεδρική δημοκρατία  και τόνισε ότι αυτό δεν θα συμβεί τώρα, τονίζοντας ότι τέτοιες ιδέες πάντοτε υπήρχαν.


«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, αλλά ελπίδα για ανάπτυξη. Στη Βουλγαρία, η προεδρική δημοκρατία, δεν έχει θέση. Αυτός δεν ήταν ο ρόλος του Λέφσκι, των συμμάχων και των επαναστατών. Μιλούσαν για μια καθαρή και ιερή δημοκρατία», δήλωσε ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.
(Στοιχεία από dnes.dir.bg)
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr