Αλβανο-Αμερικανός καλεί τους Μουσουλμάνους στις ΗΠΑ για τρομοκρατικές επιθέσεις





«Αλβανός νεαρός από την Αμερική αποκαλύπτεται ως διοικητής του ISIS» 

Ιανουάριος 14, 2018. 17:03

Το «The Atlantic», δημοσίευσε σήμερα μια εκτενή αναφορά για τον νεαρό Αλβανό ιδιοκτήτη μιας πιτσαρίας στο Νιου Τσέρσεϊ, ο οποίος παρουσιάζεται  ως επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).



Υπήρξαν, επίσης, προηγούμενες περιπτώσεις Αλβανών που εμπλέκονται στην τρομοκρατία και στις τάξεις του ISIS, αλλά κανένας δεν έχει φθάσει στο επίπεδο του Τζούφλι Χότζα.


 Ο Χότχα είναι πλέον γνωστός ως ένας από τους  κύριους κυβερνήτες του ισλαμικού κράτους και ένα από τα πρόσωπα των προσπαθειών της ομάδας προσλήψεων.


Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά αρχεία, εγκατέλειψε τις ΗΠΑ στις 6 Απριλίου του 2015 και ήταν τέσσερις ημέρες σε στρατόπεδο εκπαίδευσης του  ISIS


Είχε παρουσιασθεί σε δίκτυα στα οποία ανέβαζε βίντεο για την τρομοκρατία.


Αυτά τα δίκτυα είναι σημαντικά για την πρόσληψη νέων που πρόκειται να σταλούν στο Ιράκ και τη Συρία. Μερικοί από αυτούς, όπως ο Τζούφλι, συνδέονται μέσω του διαδικτύου και έπειτα μέσω νέων επαφών, συνδέεται με τους βοηθούς του ISIS που προσφέρουν τα έξοδα για τη Συρία.


Ωστόσο, υπάρχει ένα ερώτημα: Αφού το Ισλαμικό Κράτος οδεύει στην εξαφάνισή του  και θα χάσουν τον πόλεμο που έχουν ανοίξει,  αυτοί οι άνθρωποι που καθοδηγούνται στη Συρία, που πηγαίνουν:

Τον Μάιο του 2017, παράρτημα της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης ISIS που  εδρεύει στη Νινευή του Ιράκ, κυκλοφόρησε ένα βίντεο 45 λεπτών με τίτλο: «Θα επιστρέψουμε με ασφάλεια στις περιοχές μας».  Παρουσιάζονταν ορισμένοι εθελοντές μαχητές από διάφορες χώρες. Ένας μάλιστα ήταν Αμερικανός που  αποκαλούνταν «Αμπού Χάμζα αλ Αμρίκι».


Μιλώντας με αμερικανική προφορά, επέκρινε την Αμερική και καλούσε τους πιστούς μουσουλμάνους των ΗΠΑ να προβούν σε επιθέσεις είτε με μαχαίρι κατά των απίστων, είτε να τους πατήσει με το αυτοκίνητο ή να βάλουν εκρηκτικά σε συγκεντρώσεις ατόμων.


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έπειτα από διετή έρευνα και ταξιδιών στη Συρία και το Ιράκ ανακάλυψαν ότι ο Αμπού Χάμζα αλ Αμρίκι, ήταν ο Τζούφλι Χότζα, Αλβανός.


Οι  αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν συνηθίζουν να αναφέρουν ονόματα των Αμερικανών μαχητών του ISIS, που κάνουν προπαγάνδα για την τρομοκρατική ομάδα. Αλλά, η δημοσιοποίηση έγινε λόγω της υψηλής  θέσης  του στην οργάνωση του ISIS.


Οι ειδικοί  δεν ξέρουν πως ο Τζούφλι Χότζα  ανέβηκε τόσο γρήγορα στη δομή της τρομοκρατικής οργάνωσης.


(Στοιχεία από illyriapress.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr