Υπουργός Εσωτερικών Τουρκίας: Τούρκοι διοικητές διαχειρίζονται τρεις πόλεις της Συρίας



'Σουλεϊμάν Σόιλε: Έχουμε διοικητές στην Αζάζ, Τζεράμπλους και Μάρε'


Ιανουάριος 29, 2018. 19:12


Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόιλε, δήλωσε στις 27 Ιανουαρίου ότι η Τουρκία ανέλαβε τον έλεγχο τριών πόλεων της Συρίας.

«Οι πόλεις Αζάζ, Τζαράμπλους και Μάρε έχουν διορισθεί Τούρκοι κυβερνήτες, αρχηγοί αστυνομίας και διοικητές χωροφυλακής», δήλωσε ο Σόιλε στο συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην περιοχή  Μερκεζ Εφέντι στην επαρχία Ντενιζλί, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.



Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον του ISIS που πραγματοποιήθηκε από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017,  η Τουρκία μαζί με τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανέλαβε τον έλεγχο των περιοχών Τζεράμπλους και Ελ Μπάμπ στη βόρεια Συρία.


Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», στην οποία υλοποιήθηκε μια στρατηγική για την αποτροπή της Ένωσης των ελεύθερων περιοχών της Συρίας  από το κουρδικό κόμμα «Δημοκρατική Ένωση»( PYD), σκοτώθηκαν πάνω από 70  Τούρκοι στρατιώτες .


Ο Σόιλε κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία: 

«Αυτοί ( οι Αμερικανοί, δηλαδή) προστατεύουν το PYD και το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Προκάλεσαν χάος στην περιοχή, στέλνοντας 5.000 φορτηγά με όπλα στους Κούρδους τρομοκράτες», είπε.


 Στις 20 Ιανουαρίου, η Τουρκία ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση εισβολής στη βόρεια Συρία με τον ονομασία «Κλάδος Ελαίας», για την κατάληψη της πόλης του Αφρίν που ελέγχεται από το PYD.


Στοιχεία από haber.sol.org.tr)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr