Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Σκόπια: Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει να λεγόμαστε ‘Μακεδόνες’


«Σχεδόν 60 τοις εκατό των Ελλήνων ενοχλούνται από τη χρήση του όρου Μακεδονία, στο όνομα της χώρας μας, δείχνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν στο νότιο γείτονά μας», γράφει το δημοσίευμα του MakFax.


.

Ιανουάριος 31, 2018. 16:56

Σκόπια.

Σχεδόν 60 τοις εκατό των Ελλήνων ενοχλούνται από τη χρήση του όρου Μακεδονία, στο όνομα της χώρας μας, δείχνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν στο νότιο γείτονά μας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.«Στην ίδια έρευνα το 35 τοις εκατό των ερωτηθέντων  Ελλήνων  δήλσε ότι δεν έχει τίποτε εναντίον της χρήσης του όρου αυτού σε ένα σύνθετο όνομα.


Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Pulse για την ελληνική τηλεόραση «Action24», το 59% των Ελλήνων τόνισε ότι δεν θέλει να χρησιμοποιηθεί η λέξη Μακεδονία στο όνομα της χώρα μας».
Σχεδόν το 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρεί θετικές τις πρόσφατες διαμαρτυρίες για το όνομα Μακεδονία.


Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κυβερνώντος ελληνικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, με περίπου 57%, πιστεύει ότι είναι καλό να διοργανωθούν αυτές οι διαμαρτυρίες. 


Επίσης το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι σημαντικό ή πολύ σημαντικό για την Ελλάδα.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr