Σκόπια: Από τώρα οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται μόνο από τους υπουργούς Εξωτερικών





«Ο Ναουμόφσκι και Βασιλάκης πηγαίνουν στην ιστορία- διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Νίμιτς θα είναι υπό τη διεύθυνση του Ντιμίτροφ και του Κοτζιά»

Ιανουάριος 25, 2018. 21:42

Οι διαπραγματευτές Βάσκο Ναουμόφσκι και Αδαμάντιος Βασιλάκης φαίνεται να μπαίνουν στο περιθώριο των μεσολαβήσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς, σημειώνει η σλαβική Sitel των Σκοπίων.


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μετά από τη συνάντηση, χθες, με τον Έλληνα ομόλογό του, Τσίπρα, ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται πλέον σε υψηλότερο επίπεδο.



«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, για την υλοποίηση των οποίων διορίσθηκε  από τον ΟΗΕ, ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς. Θα αυξήσουμε το επίπεδο. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις. Θα συνεργασθούν οι ομάδες τους, Αυτό θα επιτρέψει μεγαλύτερη δυναμική και ουσία στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Ζάεφ.


Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι οι δύο υπουργοί θα έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να εκτιμήσουν ποιοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.


«Οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται από τους υπουργούς Εξωτερικών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και με την κατάλληλη συμμετοχή των πρωθυπουργών. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα αξιολογήσουν ποιοι άλλοι παράγοντες και σε ποια στάδια θα συμμετάσχουν στη διαδικασία», ανέφερε η κυβέρνηση.

Δεν αντέδρασε ο Ιβάνοφ

Ο διαπραγματευτής του ονόματος, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα, διορίζεται από τον πρόεδρο του κράτους σε συντονισμό με την κυβέρνηση.


Το γραφείο του Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν σχολίασε την ανακοίνωση ότι ουσιαστικά ο Βάσκο Ναουμόφσκι δεν θα είναι πλέον μέρος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον Ναουμόφσκι σε αυτή τη θέση ήταν ο Ζόραν Γιολέφσκι και πριν από αυτόν ο Νίκολα Ντιμίτροφ,  ο σημερινός ΥΠΕΞ. Ο πρώτος διαπραγματευτής  ήταν ο διπλωμάτης Βάνια Τοσέφσκι.


(Στοιχεία από sitel.com.m)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr