Γυναίκες του Κοσόβου πλέκουν ‘Κλάδο Ελαίας’ για τους Τούρκους στρατιώτες στο Αφρίν





«Γυναίκες από το Πρίζρεν στέλνουν κλαδί ελιάς στους Τούρκους στρατιώτες στο Αφρίν»


Ιανουάριος 29, 2018. 10:24


Τώρα και οι γυναίκες από την πόλη Πρίζρεν του Κοσσυφοπεδίου κινητοποιούνται για τους Τούρκους στρατιώτες που πολεμούν εναντίον των Κούρδων στη Συρία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο σύλλογος γυναικών ‘Ορχιδέα’ στο Πρίζρεν του Κοσσυφοπεδίου, έχει στείλει  μάλλινα περιλαίμια  διακοσμημένα με το σχήμα ενός κλαδιού ελιάς και την τουρκική σημαία,  για τους Τούρκους στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιθετική στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» κατά των Κούρδων στην περιοχή του Αφρίν της Συρίας.


Ο σύλλογος αυτός που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο και έχει πάνω από 100 μέλη προσφέρει διάφορα μαθήματα σε γυναίκες, σεμινάρια και πολιτιστικές ενημερώσεις, αφιερώθηκε στο πλέξιμο κασκόλ με την απεικόνιση κλαδιού ελιάς, λόγω του ψύχους που υπάρχει κατά τη διεξαγωγή της τουρκικής επίθεσης στη βόρεια Συρία, όπως σημειώνεται.

 Η πρόεδρος του Συλλόγου, Σεβγκί Κερβάν, δήλωσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται σε ιερή αποστολή.

«Εμείς σχεδιάσαμε τα κασκόλ για να τα στείλουμε στους στρατιώτες μας», υποστήριξαν οι γυναίκες και οι μητέρες του Κοσσυφοπεδίου.

Η ίδια θα τονίσει ότι μαζί με τα κασκόλ στέλνουν και τις προσευχές τους για την νίκη τους.

«Όπως γνωρίζετε η Τουρκία ήταν πάντοτε στο πλευρό του Κοσσυφοπεδίου, και τώρα είναι η σειρά του Κοσσυφοπεδίου να δείξει ότι είναι με την πλευρά της Τουρκίας», είπε η Κερβάν.


(Στοιχεία από fmimages.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr