Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

«Μακεδονίστρια» καθηγήτρια πανεπιστημίου: Το όνομα μας εμπνέει το αρχέγονο συναίσθημά μας
Ιανουάριος 29, 2018. 22:27.

Η «μακεδονίστρια»  Τάνια Καρακαμίσεβα-Γιοβανόφσκα, καθηγήτρια του συνταγματικού δικαίου και πολιτικού συστήματος  της νομικής σχολής ‘Iustinianus Primus’,  που επεμβαίνει συχνά στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, λαμβάνοντας θέσεις συνήθως του VMRO-DPMNE,  με αναφορά της τηλεόρασης ‘Άλφα’ των Σκοπίων,  τονίζει ότι το συνταγματικό όνομα της χώρας της  εμπεριέχει  «το αρχέγονο συναίσθημα που κληροδοτήσαμε  από τους προγόνους μας».


Η ίδια επισημαίνει ότι το όνομα είναι πολύ περισσότερο από το Σύνταγμα και την ισχύουσα πολιτική και ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το αλλάξει, όπως έγραψε στην προσωπική της σελίδα.


Γράφει: 


«Το όνομά μας είναι πολύ περισσότερο από ένα Σύνταγμα, κάτι περισσότερο από μια συνεχιζόμενη πολιτική, πολύ περισσότερο από την καθημερινότητα.


Το όνομά μας είναι ένα εσωτερικό κομμάτι του καθενός μας, η ταυτότητά μας, ένα απόλυτο και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή  και τον αυτοπροσδιορισμό , όπως αισθανόμαστε, ακριβώς όπως οι πρόγονοί μας, μας έχουν αφήσει παρακαταθήκη.


Με αυτό το πρωτοποριακό συναίσθημα κανείς δεν μπορεί να παίξει κοροϊδευτικά, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αλλάξει, να το γυρίσει, να το περιστρέψει μόνο και μόνο επειδή κάποιος το ονειρεύτηκε».


(Στοιχεία από netpress.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr