Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Πιρίν: Η Βουλγαρία αρνείται ‘μακεδονικό έθνος’ και δεν κάνει τίποτε για τους ψευδομακεδόνες
«Στόικοφ: Η Βουλγαρία αρνείται τους (ψευδο) μακεδόνες και δεν κάνει τίποτε για να βελτιώσει τα δικαιώματά τους»
Ιανουάριος 3, 2018. 22:13

Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια που η Βουλγαρία είναι μέλος της ΕΕ, δεν έκανε τίποτε για τη (ψευδο) μακεδονική –σλαβική- μειονότητα του Πιρίν και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος,  οι προσδοκίες είναι ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές τώρα που προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε στην τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων ο Στόικο Στόικοφ, πρόεδρος των μειονοτικής οργάνωσης των Σλάβων, ΟΜΟ Ίλιντεν –Πιρίν.Από την 1η Ιανουαρίου η Βουλγαρία είναι επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι η προεδρία της Βουλγαρίας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ένωση. Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πέρυσι ήταν ένα έτος σημαντικό για τη χώρα, καθώς ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο με τις σχέσεις καλής γειτονίας και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας.


Οι πολιτικοί των Σκοπίων- συνεχίζει το δημοσίευμα- με την υπογραφή της Συνθήκης Καλής Γειτονίας, είδαν με μεγάλες προσδοκίες τη βουλγαρική προεδρία προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης της διαδικασίας ολοκλήρωσης.


Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν οι δηλώσεις στις οποίες προέβησαν επανειλημμένα οι ηγέτες των Σκοπίων, ότι δηλαδή, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα Σκόπια να ενταχθούν στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.


(Στοιχεία από alfa.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr