Σκόπια: Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ζητά σύνθετο όνομα για γενική χρήση



Ο τίτλος από το σλαβικό  δημοσίευμα των Σκοπίων


Ιανουάριος 5, 2018. 19:32


«Το κόμμα λέει ότι οι κύριοι στόχοι είναι να αναβαθμισθεί η γεωπολιτική θέση της χώρας και να εδραιωθεί η σταθερότητα και η ειρήνη στα Βαλκάνια», έχει ως υπότιτλο το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια ανακοίνωση που απεστάλη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης- γράφει το δημοσίευμα- επαναλαμβάνει τη θέση του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τη διαφορά μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας για ένα σύνθετο όνομα για γενική χρήση.


«Το πολιτικό συμβούλιο, εξέφρασε την υποστήριξη του για τις δραστηριότητες της κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη να αδράξουν την ευκαιρία για να επιλύσει το μακροχρόνιο εθνικό ζήτημα που έχουν αφήσει κληρονομιά οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται σταθερά για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση με σύνθετο όνομα για όλες τις χρήσεις», ανακοίνωσε το κόμμα.


Το ελληνικό κόμμα λέει ότι οι κύριοι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και τη εδραίωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο της ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας.


Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνήλθε σήμερα έχει 11 μέλη, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και κυβερνητικός εκπρόσωπος  Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο  υπουργός για την Ψηφιακή Πολιτική, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Παπάς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και βουλευτές του κόμματος.


Το Πολιτικό Συμβούλιο, εξετάζει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης και το Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για οργανωτικά ζητήματα,  είναι τα δύο όργανα της πολιτικής γραμματείας του κόμματος.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr