Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Ο Σερβικός στρατός δεν θα δεχθεί έλεγχο του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο σερβικός στρατός μπορεί άμεσα να καταλάβει το βόρειο Κοσσυφοπέδιο σε περίπτωση ανάγκης

Ιανουάριος 28, 2018

Εάν κάποιος από την Πρίστινα ή τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον, θέλει να ελέγξει εξ ολοκλήρου το Κοσσυφοπέδιο και να απομακρύνει τους Σέρβους που έχουν εκεί απόλυτη πλειοψηφία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο σερβικός στρατός μόνο σε τρεις ώρες μπορεί να φθάσει στη Βόρεια Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα και έξω από τη γέφυρα του Ιμπάρ, δήλωσε ο Σέρβος στρατιωτικός αναλυτής, Μίροσλαβ Λαζάνσκι.Ο ίδιος λέει ότι η Πρίστινα έχει προφανώς φιλοδοξίες μέσω του κατασταλτικού μηχανισμού για «κατάκτηση» το βορείου τμήματος του Κοσσυφοπεδίου, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, κατέστησε σαφές ότι δεν είναι  αυτό δυνατό, σύμφωνα με την κοσοβάρικη ‘zeri.info’.


Σύμφωνα με τον Λαζάνσκι η δολοφονία του εξέχοντος Σέρβου πολιτικού στο Κοσσυφοπέδιο, πριν από λίγες ημέρες, αποσκοπεί  στον έλεγχο του βορείου Κοσσυφοπεδίου από τους Αλβανούς.


Ο ίδιος αναφέρει ότι το Γενικό Επιτελείο του Σερβικού Στρατού έχει εκπονήσει σχέδια για κάθε πιθανό κίνδυνο, ακόμη και για πιθανή κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.


(Στοιχεία από trendi-kspro.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr