Ο Τόνι Μπλερ οσφραίνεται χρήμα στα Βαλκάνια




Ιανουάριος 29, 2018. 18:17

Σόφια.

«Είμαι πολύ ευτυχής που σας βλέπω και σας συγχαίρω για όλα όσα κάνετε, με αυτήν τη φράση ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, ξεκίνησε τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.



Ο Μπλερ που είναι τώρα πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Αλλαγή (The Tony Blair Institute for Global Change), ανέφερε ότι παρακολουθεί το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Μπορίσοφ.


«Νομίζω ότι παίρνουμε σωστές πρωτοβουλίες την κατάλληλη στιγμή», είπε και συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων ως μία από τις προτεραιότητες της βουλγαρικής προεδρίας στου Συμβουλίου της ΕΕ.


Ο Μπορίσοφ και ο Μπλερ συζήτησαν τη δυνατότητα χρήσης της εμπειρογνωμοσύνης του Ινστιτούτου του Μπλερ, ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της βουλγαρικής Προεδρίας.
«Γνωρίζετε πολύ καλά τα Βαλκάνια και μπορούμε, με τη βοήθεια του Ινστιτούτου να τα βοηθήσουμε να γίνουν  τόπος ειρήνης και επενδύσεων», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.


Επίσης συζήτησαν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, στην οποία διαπίστωσαν ως οδυνηρή από όλες τις πλευρές διαδικασία.


Ο Μπορίσοφ εξέφρασε την ελπίδα, παρά την έξοδο του Βασιλείου από την ΕΕ, θα παραμείνει ένας στενός συνεργάτης στον τομέα της ασφάλειας και της οικονομίας γενικότερα.


(Στοιχεία από blitz.bg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr