Συρία: Σε ρωσική βάση σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι πιλότοι από επίθεση με όλμους




Ιανουάριος 4, 2018. 19:39


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι στρατιωτικοί κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών με όλμους στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας την 31η Δεκεμβρίου 2017.



Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι πληροφορίες που διαδόθηκαν  ότι από την επίθεση καταστράφηκαν επτά  μαχητικά αεροσκάφη είναι «ψευδείς ειδήσεις».


Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι  η ρωσική εφημερίδα ‘Κόμμερσαντ’ είχε δημοσιεύσει νωρίτερα,  ότι από την επίθεση των ανταρτών καταστράφηκαν  επτά ρωσικά αεροσκάφη και ότι περισσότεροι από 10 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από επίθεση με όλμους.


Την Τετάρτη το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν όταν ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης 15 χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ.


Το υπουργείο αρνήθηκε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας επίθεσης. Τοπική πηγή της Συρίας ανέφερε, εξάλλου, ότι η συντριβή  έλαβε χώρα στις 31 Δεκεμβρίου 2017.


(Στοιχεία από worldbulletin.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr