«Γιατί ο Νίκος Κοτζιάς θέλει να ταπεινώνει τον Ντιμίτροφ»- Алфа ТВ


"Γιατί ο Νίκος Κοτζιάς θέλει να ταπεινώνει τον Ντιμίτροφ" είναι ο τίλτος του σλαβικού δημοσιεύματος


Ιανουάριος 30, 2018. 21:06

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έβαλε τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, τουλάχιστον τρεις φορές σε εξαιρετικά δυσμενή θέση και δεν σταματά την πρόθεσή του να ταπεινώνει τον υπουργό μας, σημειώνει στην ιστοσελίδα της  η σκοπιανή τηλεόραση ‘Άλφα’.


Αρχικά, ο Κοτζιάς μετά την επίσκεψη Ντιμίτροφ στην Αθήνα, τον Ιούνιο, είπε ότι ο ομόλογός του από τα Σκόπια έφθασε στην Ελλάδα απροετοίμαστος, για κάτι το οποίο το υπουργείο Εξωτερικών μας σιώπησε σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσει επεισόδιο, αν και ήταν μια εξαιρετικά διπλωματική και προσβλητική δήλωση.


Στο τέλος Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ο Κοτζιάς έριξε πάλι σπόντες στον Ντιμίτροφ μέσα από την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέροντας ότι στις 4 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει επιτροπή για την αναθεώρηση των βιβλίων ιστορίας. Αν και ο  Ντιμίτροφ στην αρχή αρνήθηκε την ύπαρξη μιας τέτοιας συμφωνίας, αργότερα βγήκε και είπε ότι έχει συμφωνηθεί μια επιτροπή, αλλά αυτό έγινε χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με τον Κοτζιά για την ενημέρωση του κοινού.


Και τέλος,  σήμερα (χθες) στην  ελληνική κρατική τηλεόραση ο Κοτζιάς και πάλι ταπείνωσε τον συνάδελφό του, Ντιμίτροφ, αποκαλύπτοντας  δημόσια ότι η πλευρά της πΓΔΜ δικαιολογημένα κρύβει στοιχεία  από το κοινό.


Ο υπουργός Ντιμίτροφ  σήμερα ανεπιτυχώς προσπάθησε  να αποφύγει την άμεση σύγκρουση με την Ελλάδα, έστειλε  ένα μήνυμα προς τον Κοτζιά από το ΥΠΕΞ, ότι η ανακοίνωση  των τελικών θέσεων δεν οδηγεί σε λύση.


Αυτή είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Εξωτερικών και ο υπουργός Ντιμίτροφ χάνουν την υπομονή τους και αντιδρούν στα ελληνικά διπλωματικά παιχνίδια που επανειλημμένα παραβιάζουν τους κανόνες που ισχύουν στον κόσμο της εξωτερικής πολιτικής.

 
Η θέση του υπουργού Ντιμίτροφ  στη διαμάχη με την Ελλάδα, από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή είναι να αφαιρέσει από το νότιο γείτονα τα επιχειρήματα με τα οποία εμποδίζει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης.


Αν παρακολουθήσει τα βίντεο των συναντήσεων μεταξύ Κοτζιά και Ντιμίτροφ, ένας απλός άνθρωπος,  θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ειλικρινή και στενή φιλία των δύο υπουργών.


(Στοιχεία από alfa.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr