Υπαναχωρούν οι ΗΠΑ στη δημιουργία συνοριακών δυνάμεων στη Συρία λόγω αντίδρασης Τουρκίας




Ιανουάριος 19, 2018. 17:33

Η αμερικανική εφημερίδα ‘Wall Street Journal’ δημοσίευσε ένα άρθρο την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον αποφάσισε να αναπροσαρμόσει τα σχέδια για τη δημιουργία συνοριακών δυνάμεων ασφάλειας στη Συρία, 30 χιλιάδων ενόπλων κυρίως Κούρδων, λόγω των διαμαρτυριών της Άγκυρας.

«Ο αμερικανικός στρατός περιορίζει ταχύτατα τα σχέδιά του  για τη δημιουργία συνοριακών δυνάμεων 30 χιλιάδων ατόμων στη Συρία, αφού η πρόταση προκάλεσε διπλωματική σύγκρουση με την Τουρκία.

 Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι αυτή η ιδέα είναι η βάση της νέας στρατηγικής της Διοίκησης για τη Συρία, αλλά την Πέμπτη αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι το σχέδιο δεν πρέπει να εφαρμοσθεί όπως προβλέπεται από το στρατό.

Η ταχεία αναστροφή των αμερικανικών σχεδίων δείχνει ότι υπάρχει διαφωνία στην αμερικανική στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στη Συρία, υπό το πρίσμα ότι η καταπολέμηση του ‘Ισλαμικού Κράτους’ τελειώνει  και δεν δικαιολογείται η παρουσία τους εκεί», όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass.


(Στοιχεία από Tass.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr