Στο κοινοβούλιο Σκοπίων: Επικυρώθηκε η συμφωνία καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία




Ιανουάριος 15, 2018. 20:21

Το Κοινοβούλιο των Σκοπίων επικύρωσε τη Συμφωνία Γειτονίας και Φιλίας με τη Βουλγαρία με 61 ψήφους, ενώ από τη ψηφοφορία απείχε το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, γράφει το βουλγαρικό'Vesti'  επικαλούμενο το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας χαιρέτισε την απόφαση αυτή.
«Η έγκριση αυτή επιβεβαιώνει τη βούληση οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας, οι οποίες αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ευρωπαϊκής προοπτικής για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

 Η Δημοκρατία της Βουλγαρίας θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην υποστήριξη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Δημοκρατίας της  (ψευδο)«Μακεδονίας». Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της χώρας μας,  η οποία εντάσσεται, επίσης, στις προτεραιότητες της βουλγαρικής προεδρίας στο Συμβούλιο  της ΕΕ.


‘ Η Συνθήκη Φιλία, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας με την Δημοκρατία της (ψευδο)«Μακεδονίας» βασίζεται σε κοινές ευρωπαϊκές αξίες που κάνουν την περιοχή πιο ενωμένη και ισχυρότερη’ αναφέρει το βουλγαρικό ΥΠΕΞ.


Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο υπεγράφη από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Ζόραν Ζάεφ και Μπόικο Μπορίσοφ την 1η Αυγούστου 2017.


Ψηφίσθηκε, πριν περίπου από ένα μήνα,  από τη βουλγαρική βουλή και αναμένονταν να ψηφισθεί και από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.


(Στοιχεία vesti.bg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr