Βέτσερ- Η συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στην ελληνική τηλεόραση Άλφα (Βίντεο)





Ιανουάριος 7, 2018. 22:27

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση Άλφα, είπε ότι υπάρχει αισιοδοξία και πεποίθηση ότι οι δύο χώρες έχουν την ικανότητα και μπορούν να βρουν λύση στη διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018.



Είπε ότι η λύση πρέπει να είναι αποδεκτή από τις δύο χώρες, σχολιάζοντας ότι υπάρχει μια τέτοια λύση, αλλά απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες όπως είπε για να μην χαλάσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, είπε ότι αυτός και ο Τσίπρας μοιράζονται τις ίδιες ηγετικές αξίες, αφού γεννήθηκαν το ίδιο έτος.


«Μπορεί ο Κύριος θα ήθελε να γεννηθούμε την ίδια χρονιά, έτσι ώστε να μπορέσουμε ως ηγέτες να αποφασίσουμε σε ένα από τα κρίσιμα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών μας», είπε ο Ζάεφ.


«Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει λύση και όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώσει την απόφαση στους πολίτες της Ελλάδας, θα ανακοινώσω και εγώ την απόφασή μου εδώ στους πολίτες μου. Πιστεύω, όμως, ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνουν του 2018 υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί λύση, η οποία θα προωθήσει με ασφάλεια τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας και τέλος, θα μπορώ να πω ως πρωθυπουργός ότι έχουμε κερδίσει έναν άλλο μεγάλο σύμμαχο και αυτός είναι ο νότιος γείτονάς μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη.


Όσον αφορά τις κόκκινες γραμμές, ο Ζάεφ είπε ότι εάν υπάρξουν, θα είναι μόνο τροχοπέδη ή μπλοκάρισμα στην εξεύρεση λύσης. Ανέφερε ότι η κόκκινη μας γραμμή  είναι οδηγός για την εξεύρεση λύσης.


Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αφού πρώτα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα.


Έστειλε ένα μήνυμα ότι πρέπει να στραφούμε στο μέλλον, να μην παγιδευτούμε στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον Ζάεφ, ο Μέγας Αλέξανδρος πρέπει να είναι κάτι που θα μας ενώσει όλους, και όχι να μας χωρίζει.


Όσον αφορά τη μετονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού, είπε ότι αν είναι πολύ σημαντικό είναι έτοιμος να συζητήσει αυτό το ζήτημα.


Η συνέντευξη στο YouTube








(Στοιχεία από vecer.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr