«Ο Ζάεφ ‘σκέφτεται’ για το όνομα- Ο Μιτσκόσκι για την ταυτότητα»




Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Ιανουάριος 5, 2018. 18:41

Σκόπια.

Ενώ στο εσωτερικό  δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητό από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους,  τι συζητείται μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας για το όνομα σε διάφορες συνεντεύξεις που δίνουν, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση ‘Άλφα’ λέει ανοιχτά ότι δεν συμφωνεί με τον προκάτοχό του, δηλαδή τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι «Τα Σκόπια είναι ο μοναδικός κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου».



Την ίδια στιγμή, - συνεχίζει το σλαβικό κείμενο-  ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μίλε Μοσνιάκοφσκι, ισχυρίζεται στα μέσα ενημέρωσης  ότι  δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα του ονόματος μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία,  ο προϊστάμενός του (Ζόραν Ζάεφ) στην ελληνική τηλεόραση ‘Άλφα’ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συμβάλει στις διαπραγματεύσεις  στο πλαίσιο των δύο χωρών με αμοιβαίες παραχωρήσεις για το όνομα της ΦΙΡΟΜ( στο κείμενο ФИРОМ), σημειώνει το ελληνικό κανάλι ‘Άλφα’.


Η ελληνική τηλεόραση θα μεταδώσει τη συνέντευξη την Κυριακή.

 Και ενώ το κοινό μας  περιμένει  από τα ελληνικά ΜΜΕ να ακούσει τι είδους παραχωρήσεις η κυβέρνηση  είναι έτοιμη να κάνει, ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE σε συνέντευξή του στο εθνικό δίκτυο δήλωσε ότι ούτε αυτός ούτε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης δέχεται αλλαγή στο Σύνταγμα, για όνομα και ταυτότητα.


 «Το VMRO-DPMNE είναι αντίθετο στην αλλαγή του Συντάγματος προκειμένου να αλλάξει το όνομα. Απαιτείται μια αξιοπρεπής λύση και το κλείσιμο του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Μιτσκόσκι


Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE τόνισε ότι το κόμμα  του έχει αποκλεισθεί εντελώς από τη διαδικασία της επικοινωνίας με την Αθήνα και οι πληροφορίες που λαμβάνει είναι μόνο από τα μέσα ενημέρωσης και όχι από την εκτελεστική εξουσία.


«Δεν έχουμε προσκληθεί να συμμετέχουμε στη διαδικασία του ονόματος, δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τι συζητούνται, αυτά που γνωρίζουμε είναι από τα μέσα ενημέρωσης», είπε.


Η κυβέρνηση δεν απάντησε ακόμη, εάν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Οσμάνι θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Ίσκρα Κοροβέσοφσκα- Искра Коровешовска



(Στοιχεία από alfa.mk)


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr