Η Τουρκία δημιουργεί καταλύματα προσφύγων στη Συρία





«Η Τουρκία δημιουργεί καταλύματα για φιλήσυχους κατοίκους στην Ααζάζ»

Ιανουάριος 23, 2018. 21:22

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου , δήλωσε ότι η Τουρκία κατασκευάζει καταλύματα προσφύγων για άμαχους στην πόλη Ααζάζ, 18 χιλιόμετρα  από την πόλη Αφρίν.



«Πριν από την επιχείρηση ‘κλάδος ελαίας’, δημιουργήσαμε δύο στρατόπεδα 700 σκηνών  για άμαχους που εγκατέλειψαν την Ιντλίμπ. Τώρα βάζουμε 500 περισσότερες σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν 3.000 ανθρώπους από την Ααζάζ» είπε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.


Ο Τσαβούσογλου υπενθύμισε, επίσης, ότι η Τουρκία έχει από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, φιλοξενήσει πρόσφυγες που έχουν φθάσει πλέον τους 3,5 εκατομμυρία ανθρώπους και 235 χιλιάδες από αυτούς ζούνε σε 21 καταυλισμούς που δημιουργήθηκαν από τις αρχές.


Όταν άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή της πόλης Αφρίν, μέρος του τοπικού πληθυσμού, σύμφωνα με αρκετά τουρκικά και κουρδικά μέσα ενημέρωσης, εγκατέλειψαν προσωρινά την περιοχή, και πολλοί κατευθύνονται προς την Ιντλίμπ ή τα τουρκικά σύνορα.


(Στοιχεία από tass.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr