Σκόπια: Πατριωτικές οργανώσεις ζητούν την παραίτηση του Μάθιου Νίμιτς ως μεσολαβητή




Ιανουάριος 31, 2018. 19:38

Σκόπια.

Πατριωτικές ενώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, εν αναμονή της άφιξης του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση έστειλαν πολλά μηνύματα στον Νίμιτς, στην κυβέρνηση και στον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ για να αποχωρήσει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το όνομα της χώρας.


Πατριωτικό ενώσεις πριν από τη Συνέλευση διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, εν αναμονή της άφιξης του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ζήτησαν από τον Νίμιτς «να αποχωρήσει από την  αναξιοπρεπή και απαράδεκτη θέση της διαμεσολάβησης, που επιβάλλει την παράλογη διαμάχη για το όνομα, να σταματήσει να συμμετέχει στη γενοκτονία και στην καταστροφή του «μακεδονικού»-σλαβικού λαού και του κράτους καθώς και στις παραβάσεις της «μακεδονικής» ταυτότητας.

«Ο ‘μακεδονικός’ λαός (σλαβικός δηλαδή) δεν θα δεχθεί αυτές τις λύσεις και θα αγωνιστεί για να ανακτήσει την κλεμμένη κυριαρχία και τον έλεγχο όλων των αμφιλεγόμενων αποφάσεων κατά των κρατικών συμφερόντων. 

»Ο Μάθιου Νίμιτς να υποβάλει έκθεση στον ΟΗΕ ότι ο ‘μακεδονικός’ λαός έχει την αμετάκλητη θέση της παραίτησης του μεσολαβητή και θέλει τη «Μακεδονία» να γίνει δεκτή στον ΟΗΕ με το συνταγματικό και κρατικό της όνομα. Στέλνουμε, επίσης,  το ίδιο μήνυμα τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη χώρα που υποστηρίζουν αυτές τις παράτυπες πολιτικές», είπαν οι διαδηλωτές, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Βέτσερ’.


(Στοιχεία από vecer.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr