Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια: Σημαντικό βήμα η έγκριση του νόμου για την αλβανική γλώσσα




«Η υιοθέτηση του νόμου για τις γλώσσες ήταν ένα σημαντικό βήμα», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων


Ιανουάριος 18, 2018. 18:52

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην ομιλία του στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, είπε ότι χαιρετίζει το έργο που έχει  επιτελέσει η κυβέρνηση της FYROM, καθώς πριν από εννέα μήνες η χώρα βρισκόταν σε μια κατάσταση αστάθειας,  ενώ τώρα έχει δημιουργεί μια κατάσταση ευκαιριών.



Πρόσθεσε,  ότι παρά τις προκλήσεις που έχει η χώρα, το ΝΑΤΟ και τα μέλη της Συμμαχίας θα την βοηθήσουν  με επενδύσεις στην άμυνα και την καταπολέμηση της διαφθοράς. 

 Είπε ακόμη ότι η πολυμορφία (πολυεθνικότητα) στη χώρα πρέπει να θεωερείται ως δύναμη και όχι ως αδυναμία.


«Είμαι εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό σας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και είναι καλό  αυτό για εσάς και για τη δουλειά που κάνετε. Χαιρετίζω από εδώ, τη βούληση της κυβέρνησής σας που βοηθάει στο ζήτημα της επίλυσης του ονόματος.


Η υιοθέτηση του νόμου για τις γλώσσες, την περασμένη εβδομάδα, ήταν ένα σημαντικό βήμα. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε την ίδια πρόοδο για τις εκλογές και πολλά άλλα θέματα. Κάθε απόφαση σε αυτήν την αίθουσα είναι εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα.


Επίσης, είναι σημαντικός ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ακολουθήσει το έργο της κυβέρνησης. Είμαστε η Στρατιωτική Συμμαχία που έχει το συλλογικό στόχο της γενικής άμυνας και σεβόμαστε την αρχή «Όλοι για τον έναν και ένας για όλους», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.


( Στοιχεία από shqiptarja.com, almakos.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr