Αλβανία: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 12 διαπραγματευτών για τη Θαλάσσια Συμφωνία





«Ανακοινώθηκαν οι 12 διαπραγματευτές για τη Συμφωνία για τη Θάλασσα με την Ελλάδα»




Φεβρουάριος 26, 2018. 17:38

Τίρανα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι απέστειλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, πρόταση με 12 ονόματα διαπραγματευτών με την ελληνική πλευρά.

Η Report TV έχει τον κατάλογο των 12 ονομάτων, επικεφαλής των οποίων είναι ο Αρμάντ Σκάπι από το Υπουργείο Εξωτερικών και ο στρατηγός Ουλμπέρ Ντογκιάνι- Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού.



Τα άλλα τρία ονόματα των διαπραγματευτών είναι ο Άρτουρ  Μετσολάρι από το υπουργείο  Άμυνας, υπάλληλος  σταδιοδρομίας (καριέρας- karriere) που επέστρεψε πρόσφατα από μια σημαντική αποστολή στο Αφγανιστάν.


Ο Άρσεν Μουλάι και ο πρώην υπουργός Ενέργειας Βίκτορ Ντόντα είναι δύο ακόμη προτεινόμενα ονόματα.


Στον κατάλογο που εστάλη στον Πρόεδρο είναι και δύο γυναίκες, η Άιντα Χάινα – αναπληρωτής διευθυντής της Κρατικής  Αστυνομίας και η Ελίρα Κοκόνα, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Ένα γνωστό όνομα της αλβανικής διπλωματίας όπως ο Κιριάκο Τσίρκο επί του παρόντος πρέσβης της Αλβανίας στο Λονδίνο, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, καλός γνώστης του φακέλου Αλβανίας – Ελλάδας και μέρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μπουσάτι και Κοτζιά στην Κρήτη και στην Κορυτσά.


(Στοιχεία από shqiptarja.com)






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr