Αίγυπτος: Ο στρατός σκότωσε 16 εξτρεμιστές σε επιχείρηση στο Σινά




Φεβρουάριος 11, 2018. 09:06

Σε μια μεγάλη επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας στη χερσόνησο του Σινά που άρχισε την Παρασκευή, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι σε συγκρούσεις  σκοτώθηκαν 16 εξτρεμιστές, σύμφωνα με  το κυριακάτικο πρωινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, ενώ 30 ακόμη συνελήφθησαν.



Σημειώνεται ότι στις 29 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπνέλ Φατάχ αλ Σίσι, έδωσε εντολή στο στρατό να καθαρίσει τους φανατικούς ισλαμιστές από το βόρειο Σινά μέσα σε τρεις μήνες, μετά από την επίθεση σε τζαμί, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ένα από τα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα στην αραβική αυτή χώρα.


Εκπρόσωπος του Στρατού είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η επιχείρηση ‘καθαρισμού’ θα πραγματοποιηθεί σε μέρη του Σινά, αλλά και στο Δέλτα του Νείλου και στην Δυτική Έρημο, όπου άλλοι εξτρεμιστές προβαίνουν σε επιθέσεις. Μάλιστα εικάζεται ότι έχουν εισβάλει στη χώρα από την γειτονική Λιβύη.


(Στοιχεία από arabic.sputniknews.com, Reuters.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr