7η Συνάντηση Σκοπίων – Ελλάδας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης




Φεβρουάριος 9, 2018. 20:50

Σκόπια.
 
Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις του ονόματος, οι εκπρόσωποι των υπουργείων των δύο χωρών σε μια ενισχυμένη και εκτεταμένη σύνθεση εργάζονται για τη βελτίωση του κλίματος και την οικοδόμηση σταθερών σχέσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.



Οι σημερινές διαβουλεύσεις είναι τακτικές και θεωρείται ότι μεταξύ  αυτών,  θα αναλυθούν τα εγχειρίδια ιστορίας στο ελληνικό και εκπαιδευτικό σύστημα.


Τα  έργα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν τη σύνδεση σε τομείς των μεταφορών και της ενέργειας, της αστυνομικής συνεργασίας, της πολιτικής προστασίας και των πρωτοβουλιών επιχειρηματικής συνεργασίας.


Οι προηγούμενες διαβουλεύσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από έξι μήνες στην Αθήνα.

Αυτή η μορφή των συνομιλιών ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια σε μια συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών των Σκοπίων, που σχεδιάσθηκε για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων ώστε να οδηγήσουν στην προσέγγιση των δύο χωρών και συγχρόνως να διευκολύνουν την διαπραγματευτική διαδικασία.


Στη συνέχεια ο Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε έναν κατάλογο μέτρων για συζήτηση και, για παράδειγμα, επισημάνθηκε το αίτημα των Σκοπίων για άνοιγμα συνοριακής διάβασης στην Πρέσπα.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr