«Ανεπιθύμητος» στην Ελλάδα, 82χρονος Αλβανός






Φεβρουάριος 22, 2018. 19:38


Αλβανικό δημοσίευμα γράφει σήμερα ότι ένας  82χρονος Αλβανός αντιμετωπίστηκε με σκληρότητα από την ελληνική συνοριακή αστυνομία, όταν προσπάθησε να περάσει τα σύνορα για πάει στη λεγόμενη ‘τσαμουριά’, να την επισκεφθεί για τελευταία φορά για να δει- όπως σημειώνεται -τους τάφους και τα οστά των προγόνων του.



Ο Κεμάλ Ντίνε είπε στην ελληνική αστυνομία ότι ήταν 'τσάμης' και ήθελε να περάσει τα σύνορα χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.


Η ελληνική αστυνομία έβαλε σφραγίδα στο διαβατήριο του  ότι ήταν ανεπιθύμητος.


«Συνεπώς ο 82χρονος απαγορεύεται για πάντα να εισέλθει στην Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές συνοριακές δυνάμεις επιστρέφουν και δεν επιτρέπουν στους Αλβανούς να εισέλθουν στη χώρα τους, ειδικά εάν δηλώνουν ότι κατάγονται από την ‘τσαμουριά’», σημειώνει το δημοσίευμα, υποδηλώνοντας ότι οι Αλβανοτσάμηδες δεν θέλουν να αποκαλέσουν την ελληνική περιφέρεια  με την ελληνική ονομασία της, αλλά επιμένουν στην αλβανική εκδοχή της.


(Στοιχεία από joq.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr