Τι λέει η λεγόμενη «Δημοκρατία της τσαμουριάς» των Αλβανοτσάμηδων Εξωτερικού




Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο, ο ‘κύριος’ Φεστίμ Λατό…


Φεβρουάριος 1, 2018. 09:20


Δεν γνωρίζουμε, ακόμη, εάν το παρακάτω κείμενο είναι ψευδές ή όχι, αναρτήθηκε πάντως στο Facebook από τον αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο των Αλβανοτσάμηδων, Φεστίμ Λατό, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από το αλβανικό κράτος ως κοινός κακοποιός, αφού κατηγορήθηκε για κλοπές, για φοροδιαφυγή κλπ, όπως είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα.


Έτσι, 



«Η αυτοαποκαλούμενη  ‘Δημοκρατία της τσαμουριάς’,( Republika e Çamërisë) στη σελίδα της στο FB αναφέρει ότι ‘πρόεδρος’ της Φεστίμ Λατό μαζί με τον πρωθυπουργό της «κυβέρνησης της ‘Δημοκρατία της τσαμουριάς’, Αλί Αλίου, πήγαν χθες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προώθηση του προβλήματος των τσάμηδων.

Συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την πλευρά της Κύπρου- Ελλάδας, Δημήτριο Παπαδημούλη, παρουσία του εκπροσώπου του ΟΗΕ, Curzio Maltese και παρουσία εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τις Κάτω Χώρες και τη Δανία.


Με την ευκαιρία αυτή ο πρόεδρος της ‘Δημοκρατίας της τσαμουριάς’, κ. Φεστίμ Λατό παρέδωσε στην ελληνική πλευρά το βιβλίο «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» και ένα σημείωμα διαμαρτυρίας στα αγγλικά για την ακύρωση των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση της Αλβανίας.


Η ελληνική πλευρά εξεπλάγη από το βιβλίο και το γραπτό αίτημα του κ. Φεστίμ Λατό ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τη ‘Δημοκρατία της τσαμουριάς’ και να αποσύρει την ελληνική διαχείριση από την εθνοτική επικράτεια της τσαμουριάς»



Το κείμενο προσθέτει ότι ο «πρόεδρος της δημοκρατίας της τσαμουριάς καθώς και ο πρωθυπουργός Αλί Αλίου προέτρεψαν την Ελλάδα να απελευθερώσει όσο το δυνατόν συντομότερα τα 23 χιλιάδες πεντακόσια χιλιόμετρα γης και θάλασσας της τσαμουριάς που κατέχει άδικα η ελληνική κυβέρνηση.


Επισημαίνεται, για άλλη μια φορά,  ότι ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της τσαμουριάς που ζει στο εξωτερικό, στην Ολλανδία, χαρακτηρίζεται ως κοινός απατεώνας από τους κύριους εκπροσώπους των Αλβανοτσάμηδων στην Αλβανία, όπως είναι το κόμμα PDIU, απατεώνας ο οποίος προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από τους Αλβανούς στο εξωτερικό για 'εθνική δράση' της παρέας του.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr