Η Βουλγαρία θα αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες







Φεβρουάριος 15, 2018. 18:17

Σόφια.

Η Βουλγαρία είναι μεταξύ των χωρών που αναμένεται να επιτύχουν τον στόχο των αμυντικών δαπανών ώστε να φθάσουν στο 2% του ΑΕΠ έως το 2024.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον Βούλγαρο αναπληρωτή πρωθυπουργό , Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σε Βούλγαρους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.



Στις 3 Ιανουαρίου η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε το εθνικό σχέδιο αύξησης των δαπανών στο 2% του ΑΕΠ, ανέφερε.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, προβλέπεται να αυξάνονται οι δαπάνες κάθε χρόνο ώστε μέχρι το 2024 να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.


Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Βουλγαρία έχει κατανοήσει το θέμα. Το βουλγαρικό έθνος γνωρίζει πολύ καλά ότι η περιοχή στην οποία ζούμε,  υπάρχουν προκλήσεις, για να μην πούμε απειλές, πολύ σοβαρές και είναι άσκοπες οι διαμάχες εάν θα πρέπει να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες, δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.


Το μεγάλο ερώτημα είναι πως τα κονδύλια που διατίθενται για την άμυνα πρέπει να δαπανώνται σωστά και στοχευμένα ώστε να γίνει πιο νέος και σύγχρονος ο στρατιωτικός εξοπλισμός και να βελτιωθούν τα  μέγιστα οι δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων μας, πρόσθεσε.


«Η Βουλγαρία θα εκπληρώσει τους στόχους του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες»

Ο ΥΠΑΜ Καρακατσάνοφ συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Ματίς και συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου της εφαρμογής σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του βουλγαρικού στρατού.


Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας θα ενταχθεί στην βουλγαρική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, που θα λάβει μέρος στην αυριανή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου- 16η Φεβρουαρίου.


( Στοιχεία από dnes.dir.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr