Αλβανία: Διαδήλωση μπροστά στην ιταλική πρεσβεία για τα οστά των στρατιωτών




 Φεβρουάριος 3, 2018. 17:07

Ενώ μια διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από ομάδα πολιτών μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού, για να εκφράσουν την αντίθεση τους σε ‘παραχωρήσεις’ προς την Ελλάδα σχετικά με την ενδεχόμενη συμφωνία για  τα θαλάσσια σύνορα,  μια άλλη ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά στην αλβανική Ραδιοτηλεόραση και την Ιταλική Πρεσβεία στα Τίρανα.


 Με διάφορα πλακάτ αναφέρονταν στις εκσκαφές στην  περιοχή Ντράγκος στο Τεπελένι που γίνονται για να βρεθούν τα λείψανα των Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Ιταλο-Ελληνικού πολέμου του 1940, οι διαδηλωτές ζήτησαν από την ιταλική πρεσβεία να μην επιτρέψει  λείψανα των στρατιωτών να χρησιμοποιηθούν από τους Έλληνες ως δικά τους, για τη δημιουργία νεκροταφείων στην Αλβανία.


«Είμαστε μπροστά από την Αλβανική Ραδιοτηλεόραση και την Ιταλική πρεσβεία για να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Χαιρετίζουμε την αμοιβαιότητα μεταξύ του αλβανικού, του ιταλικού και του ελληνικού λαού, αλλά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν τηρήθηκε σωστά. Αρκεί να υπενθυμίσουμε μόνο  ότι έχουμε  ακόμη τον πολεμικό νόμο μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», είπε ένας διαδηλωτής.


(Στοιχεία από shqiptarja.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr