Σκόπια: Άλλαξε τις δηλώσεις ο Μπουτάρης μετά από θυελλώδεις αντιδράσεις στην Ελλάδα
Φεβρουάριος 13, 2018. 18:25

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις του ελληνικού κοινού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με έκτακτη συνέντευξή Τύπου, είπε ότι η δήλωσή του για μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε λανθασμένα, γράφει το σλαβικό πρακτορείο MakFAx των Σκοπίων.«Ερμηνεύθηκαν λανθασμένα οι δηλώσεις μου, ποτέ δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου», δήλωσε ο Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι οι απόψεις του, όπως τις παρουσίασε χθες το βράδυ δεν δημοσιεύθηκαν στο σύνολό τους, αλλά μόνο ένα μέρος.


Σε σχέση, ωστόσο, για δηλώσεις στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ‘Σκάι’, ο Μπουτάρης είπε ότι κοιμόταν όταν τηλεφώνησαν.


«Σήμερα το πρωί με κάλεσαν από τον ‘Σκάι’, κοιμόμουν και ήμουν σε σύγχυση, ποτέ δεν ζήτησα να αλλάξει το όνομα Μακεδονία.


Για τον Νίκο Γκάλη που αναφέρθηκε με ρώτησαν αν θα πρότεινα όνομα σε ενδεχόμενη αλλαγή  και φυσιολογικά είπα Νίκος Γκάλης», είπε ο Μπουτάρης.


Πρόσθεσε ότι οι επιβάτες μπερδεύονται, γιατί όταν προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης νομίζουν ότι έχουν πάει στα  …Σκόπια.! (γιατί λέγεται …Μακεδονία!)


(Στοιχεία από makfax.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr