Αλβανία: «Η Τουρκία είναι νευρική που η Ελλάδα λύνει τα προβλήματα με τους γείτονες»




"Ελλάδα: Η Τουρκία είναι εναντιωμένη που τώρα δεν έχουμε πλέον προβλήματα με την Αλβανία, αλλά δεν θα απαντήσουμε ειρηνικά εναντίον των  προκλήσεων"

Φεβρουάριος 17, 2018. 19:27


Ο Έλληνας υπουργός  Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μίλησε για το πρόσφατο επεισόδιο κοντά στα νησιά των Ιμίων, όταν ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής εμβολίσθηκε από τουρκικό πλοίο.
Δήλωσε ότι εάν ξανασυμβεί μια παρόμοια πρόκληση  από την τουρκική πλευρά η Ελλάδα δεν θα συμπεριφερθεί πλέον ειρηνικά.


Σε συνέντευξή του  στην τηλεόραση ALPHA ο Κοτζιάς είπε  ότι αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί.
Ο Κοτζιάς πρόσθεσε ότι τα νησιά Ίμια είναι ελληνικά και ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε η Συρία ούτε το Ιράκ, αλλά ένα κράτος με ανεπτυγμένη άμυνα με σύγχρονα συστήματα και καλούς συμμάχους και με υψηλό βαθμό διπλωματίας.


«Η Τουρκία είναι νευρική αυτές τις στιγμές, αφού είδε ότι η Αθήνα κλείνει τα ανοικτά της μέτωπα με τους γείτονές της: Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αλβανία, με το όνομα των Σκοπίων, ενώ αυτή δεν τα πηγαίνει καλά με τη Συρία, στο Ιράκ έχει ανοιχτό μέτωπο, με την Αρμενία τα σύνορα είναι κλειστά, ενώ στην Κύπρο συμπεριφέρεται ως καουμπόι λόγω των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου που βρίσκεται στην Αποκλειστική  Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», δήλωσε ο Κοτζιάς.


(Στοιχεία από fmimages.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr