Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Οι Αλβανοί οργανώνονται για να «υποδεχθούν» τον Τσίπρα

Φεβρουάριος 28, 2018. 18:54


Οι Αλβανοί εθνικιστές πηγαίνουν από πόλη σε πόλη για να προσθέσουν μέλη  ώστε να διαμαρτυρηθούν στα Τίρανα όταν θα επισκεφθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός την Αλβανία για τη επικείμενη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.«Η διαμαρτυρία της κοινωνίας των πολιτών κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα των συνόρων της θάλασσας, έχει μεταφερθεί στην πόλη Μπουρέλ.

«Διαμαρτυρία στο Μπουρέλ: Να μην παραχωρηθεί ούτε μια παλάμη θάλασσας»
Οι ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν από τους κατοίκους να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία για να μην δεχθούν παραχωρήσεις προς την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις που γίνονται από τις δύο χώρες.


Μάλιστα ο ακτιβιστής Αουλόν Καλάια χαιρέτισε την απόφαση του προέδρου Ιλίρ Μέτα σχετικά με αυτές τις διαπραγματεύσεις.


Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις στην Κρήτη και στην Κορυτσά.


Μάλιστα πρότεινε η συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, να τεθεί σε δημοψήφισμα.


Οι πολίτες έκαναν δεκτές τις θέσεις τους που ζήτησαν να μην παραχωρηθεί «ούτε μία παλάμη θάλασσας».


Οι ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, καταλήγει το δημοσίευμα, θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους στις περιφέρειες προκειμένου να διοργανώσουν μεγάλη διαδήλωση στα Τίρανα, όταν θα πραγματοποιηθεί η διυπουργική συνάντηση μεταξύ της Αλβανία και της Ελλάδας.


(Στοιχεία από shqiptarja.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr