Γκρούεφσκι: «Βρίσκομαι τόσο συχνά στο δικαστήριο που νομίζω ότι έρχομαι στη δουλειά»




 «Γκρούεφσκι: Είμαι τόσο συχνά στο δικαστήρο που αρχίζω να αισθάνομαι ότι πηγαίνω για δουλειά»

Φεβρουάριος 14, 2018. 18:55



«Με καλούν τόσο συχνά στο δικαστήριο που αρχίζω να αισθάνομαι σαν να πηγαίνω για να εργασθώ, θα ζητήσω να παίρνω και μισθό για αυτό", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τη σημερινή ακρόαση σε μία από τις υποθέσεις διαφθοράς που κατηγορείται.



Ο Γκρούεφσκι δήλωσε ότι είχε έρθει σήμερα στο δικαστήριο για την κατηγορία της υπόθεσης ‘Τενκ’.


«Με κατηγορούν ότι έκανα έκκληση στους συνεργάτες μου να αγοράσουν ένα αλεξίσφαιρο- θωρακισμένο- όχημα για τις μετακινήσεις τους, όπως και εγώ πήρα την (θωρακισμένη) Μερσντές για να οδηγώ με ασφάλεια στους δρόμους», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.


Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, κατηγόρησε τις δικαστικές αρχές λέγοντας ότι δεν βλέπει να γίνεται μια δίκαιη δίκη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.


«Το δικαστικό σώμα μετατρέπεται σε κλασική  πολιτική γκιλοτίνα και βλέπουμε μια εγκάθετη δικαστική εξουσία. Βλέπουμε δικαστές που βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση και ασκείται επάνω τους πίεση. Όταν διαβάζουν κάποιες από τις αποφάσεις τους, τις διαβάζουν όσο σύντομα μπορούν, βιάζονται να τελειώσουν βρισκόμενοι σε αμηχανία», είπε ο Γκρούεφσκι.



(Σημείωση: Για την θωρακισμένη Μερσεντές του Γκρούεφσκι, η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πόσο αγοράσθηκε αφού λείπουν  τα νόμιμα έγγραφα, πάντως την έβγαλε 'στο σφυρί' στην τιμή  λίγο πιο πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ)


Γράφει  σχετικό σημερινό δημοσίευμα της ίδιας πηγής:


«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι θα πουληθεί η Μερσεντές που αγοράσθηκε  στα 600 χιλιάδες ευρώ, αλλά η τιμή εκκίνησης για την τιμολόγηση της τώρα είναι τα 234 χιλιάδες ευρώ, μετά την αξιολόγηση του Γραφείου  του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το θωρακισμένο πολυτελές όχημα του πρώην πρωθυπουργού, Νϊκολα Γκρούεφσκι

(Στοιχεία από telma.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr