‘Ερεθίστηκαν’ οι Αλβανοί εθνικιστές από τις δηλώσεις του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου




«Ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας υποστηρίζει τον αλυτρωτισμό στην Αλβανία», έχει τίτλο το δημοσίευμα


Φεβρουάριος 6, 2018. 15:50


Οι εθνικιστές της Αλβανίας και των «περιχώρων» με δημοσιεύσεις τους σε αλβανικές ιστοσελίδες (περιφερειακές θα λέγαμε) ερεθισμένοι από τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για το ανύπαρκτο ζήτημα των αλβανοτσάμηδων και τον αχαλίνωτο αλβανικό εθνικισμό,  προέβησαν σε δημοσιεύματα, προσπαθώντας  μέσα από αυτά να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους ή να διαστρεβλώσουν τις προθέσεις του επικεφαλής  του ελληνικού κράτους.


Οι φασίστες Αλβανοί



Το φασιστικό αλβανικό κίνημα «Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar»- «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», καταφέρεται κατά των δηλώσεων του Προκόπη Παυλόπουλου και του ελληνικού κράτους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το μέλλον του ελληνικού υβριδικού κράτους σχετίζεται με τη δίκαιη επίλυση του ζητήματος των αλβανοτσάμηδων και την απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς από την ελληνική κατοχή και την επιστροφή της στον κορμό της Αλβανίας», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν τολμά να απειλήσει ,αλλιώς θα αντιμετωπίσει ενωμένο το αλβανικό έθνος που δεν γνωρίζει άλλα όρια, εκτός από εκείνα της Εθνικής Συνέλευσης του Αυλώνα της 28ης Νοεμβρίου 1912, που ξεκινούν από την Πρέβεζα και ανεβαίνουν βόρεια κοντά στη (σερβική) Νις και καταλήγουν προς τα μέσα του Μαυροβουνίου. Επίσης, η άρνηση του αρχηγού του εχθρικού ελληνικού κράτους της ύπαρξης του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων είναι ισοδύναμη με την άρνηση του Ολοκαυτώματος», σημειώνει το αλβανικό κείμενο που υπογράφεται: Ταχίρ Βελίου, προέδρου του Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας.


Αντίδραση από τους απογόνους των Αλβανοτσάμηδων


Επιθέσεις έγιναν και από τον συγγραφέα Αλβανοτσάμη Άρμπεν Λάλα, με κείμενά του,  σε αλβανικές ιστοσελίδες των Σκοπίων και της Αλβανίας: 
Η Ηλέκτρα Κίκη με τον τότε βουλευτή Πρ. Παυλόπουλο- 2007

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποιούσε πάντοτε συναντήσεις και υποστήριζε τα εξτρεμιστικά στοιχεία του ελληνικού εθνικισμού με την προσάρτηση της νοτίου Αλβανίας.


Πραγματοποίησε  αρκετές συναντήσεις με μία από τις ηγέτιδες των αλυτρωτικών ενώσεων όπως είναι η Ηλέκτρα Κίκη, πρώην υποψήφια βουλευτής στην Αλβανία με το κόμμα του Βαγγέλη Ντούλε ΚΕΑΔ – PBDNJ. 

Η Ηλέκτρα Κίκη επαγγελλόμενη δικηγόρος έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις από 2004 με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και απολαμβάνει την υποστήριξη των αντι-αλβανικών 
Αθήνα 2008, η Ηλέκτρα Κίκη μιλάει για αλυτρωτισμό της νότιας Αλβανίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα
δραστηριοτήτων. Μερικές φορές η Ηλέκτρα Κίκη είχε οργανώσει διαμαρτυρίες για την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας με την ελληνική αυτονομία.


Για τον αναγνώστη παρουσιάζουμε ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες  για τον αλυτρωτισμό και την   προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας, καθώς και του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν χρειάζεται να τις σχολιάσουμε, γράφει ο Arben LLALLA.


(Στοιχεία από prevezapress.al, tetovapress.com κλπ)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr