Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε τη συνδρομή των Ακαδημαϊκών στην επίλυση του ονόματος



«H MANU προτείνει έγγραφα και επιστημονικά στοιχεία για να βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα»

Φεβρουάριος 16, 2018. 09:19


Ο πρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, επισκέφθηκε σήμερα (χθες) την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων (MANU).



Ο Ζάεφ κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Τάκι Φίτι, και τους πανεπιστημιακούς, ενημέρωσε για τη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος που έχει η Ελληνική Δημοκρατία με το συνταγματικό όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».


Κατά την ανταλλαγή των απόψεων για το θέμα, τα μέλη της προεδρίας της Ακαδημίας, καθώς και οι πρώην πρόεδροι, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, τόνισαν ότι το υψηλότερο επιστημονικό ίδρυμα της χώρας έχει ξεκάθαρες απόψεις,  και με έγγραφα και επιστημονικά δεδομένα, μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση επιχειρημάτων που θα συμβάλλουν στις διαπραγματεύσεις.


Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συνεχισθεί η αμοιβαία διαβούλευση και συνεργασία μεταξύ των ομάδων εμπειρογνωμόνων της Ακαδημίας και της κυβέρνησης.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr