Η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες ειδικές δυνάμεις στο Αφρίν




«Η Τουρκία έστειλε ειδικές επιχειρησιακές ομάδες στο Αφρίν»

Φεβρουάριος 24, 2018. 18:53


Η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες  άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή του Αφρίν, όπου συνεχίζεται από τις 20 Ιανουαρίου η στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας» κατά των  κουρδικών Ομάδων Λαϊκής Προστασίας- YPG, όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.



 «Ο θεός θα δώσει να εκπληρώσετε τα καθήκοντά σας και να επιστρέψετε χωρίς αβαρία», είπε στις 22 Φεβρουαρίου στην τελετή στην Άγκυρα, ο επικεφαλής των ειδικών αστυνομικών επιχειρήσεων Σελάμι Τούρκερ  αποχαιρετώντας τους 150 αστυνομικούς που εστάλησαν στο Αφρίν.


Στο Χατάι, την νότια τουρκική επαρχία που συνορεύει με τη Συρία, ο αναπληρωτής διοικητής Ορχάν Μαρντινλί πήρε μέρος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν από την αναχώρηση για το Αφρίν, δύο ταξιαρχές με 22 αξιωματικούς των ειδικών υπηρεσιών.


«Υπάρχουν πεπειραμένοι άνθρωποι μεταξύ σας,  θα εκτελέσετε ένα σημαντικό καθήκον», είπε ο Μαρντινλί, προσθέτοντας ότι  οι άνδρες αυτοί είναι εξοικειωμένοι με πράξεις ασφαλείας γιατί πολεμούσαν  κατά των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ( PKK) στις νοτιανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.


Παρόμοιες τελετές έγιναν στις νοτιοανατολικές επαρχίες Μπιγκόλ, Μπατμάν και Σιίρτ.


Περίπου 25 αστυνομικοί από την κεντρική επαρχία Σίβας, 23 αστυνομικοί από την επαρχία της Αττάλειας και 40 αστυνομικοί από την επαρχία της Σμύρνης, στάλθηκαν επίσης στο Αφρίν.


Ομάδες ειδικών δυνάμεων της χωροφυλακής από τις επαρχίες Αντιγιαμάν, Σμύρνης και Κοτσάελι στάλθηκαν επίσης σε πόλεις στα σύνορα με τη Συρία για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις στις κατοικημένες περιοχές του Αφρίν.


( Στοιχεία από mk-turkey.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr