Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Ζάεφ- οι προτάσεις μας για το όνομα: Βόρεια, Άνω, Βαρδάρη και (Σκόπια)
Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Φεβρουάριος 27, 2018. 19:00


 Τα Σκόπια πρόσφεραν τέσσερις επιλογές για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής σε συνέντευξή του  στο πρακτορείο Ρόιτερ, όπως σημειώνει η «Φωνή της Γερμανίας»/ Deutsche Welle.Τα Σκόπια ελπίζουν ότι η διαφορά θα επιλυθεί μέσα στο χρόνο για να πάρουν μια ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον Ιούνιο και η επιβεβαίωση της πρόσκλησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο και προτείνουν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομά τους», αναφέρει το Ρόιτερ.


«Οι προτάσεις είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)» δήλωσε ο Ζάεφ το Ρόιτερ στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε την επενδυτική σύνοδο κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη.


Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα είναι ικανοποιημένη με μία από αυτές τις επιλογές, ο Ζάεφ απάντησε «Ναι… ορισμένοι προτιμούν περισσότερες επιλογές , ορισμένοι όχι (όσον αφορά το όνομα).


 Ο Ζάεφ αναφέρει ότι υπάρχει ένα ανοιχτό ερώτημα εάν υπάρχει ‘πραγματική ανάγκη’ για αλλαγή του Συντάγματος της χώρας κάτι που η Ελλάδα επιζητεί τους τελευταίους μήνες.


Ωστόσο, είναι πεπεισμένος ότι εάν η λύση της διαφοράς διατηρήσει την αξιοπρέπεια των πολιτών θα υποστηρίξουν αυτήν την απόφαση σε δημοψήφισμα.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr