Πρόεδρος Σκοπίων: Λύση χωρίς αλλαγή στην ταυτότητα




 Φεβρουάριος 1, 2018. 20:34

Η επίλυση της διαφοράς για το όνομα πρέπει να είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ στη σημερινή συνάντηση με τον πρέσβη Μάθιου Νίμιτς, ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το όνομα.



Χαιρετίζοντας την εντατικοποίηση του διαλόγου, ο Ιβάνοφ τόνισε ότι η λύση στη διαφωνία του ονόματος μπορεί να αναζητηθεί μόνο στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και επανέλαβε τη θέση του ότι απαιτείται  αυστηρή τήρηση του πλαισίου στο οποίο γίνονται οι συνομιλίες- Χάρτα των Ηνωμένων  Εθνών, ψηφίσματα Συμβουλίου Ασφαλείας, Ενδιάμεση Συμφωνία και απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.


Ο Ιβάνοφ τόνισε ότι τα Σκόπια θα συνεχίσουν να συμμετέχουν εποικοδομητικά στη διαδικασία, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη διαφορά που επιβλήθηκε από την Ελλάδα, η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ταυτότητα του λαού ως «μακεδονικού» και δεν θα παραβιάσει την αξιοπρέπεια των πολιτών.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα.



«Ιβάνοφ: Η λύση στη διαφορά δεν πρέπει να επηρεάζει την ταυτότητα»

(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr