Ράμα: Η ηγεσία του Κοσόβου δεν πρέπει να είναι σαν την αγελάδα που κλωτσά το γάλα της




Φεβρουάριος 2, 2018.18:59

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, προέβη σε σκληρή κριτική προς τη σημερινή ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου, σχετικά με την τάση της, να καταργήσει το Ειδικό Δικαστηρίο ( Σημείωση:  Δικαστήριοα για εγκλήματα πολέμου από Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο).



Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι οι επικρίσεις κατευθύνονται προς τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, τον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κάντρι Βεσέλι, ότι προσπαθούν να καταργήσουν το Ειδικό Δικαστήριο, (Σημείωση: είναι αίτημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών).


Ο Ράμα μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση Vision Plus δήλωσε ότι η ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου δεν πρέπει να δημιουργήσει νέα προβλήματα, επειδή θα πρέπει να λύσει πρώτα τα υπάρχοντα.
Πρόσθεσε ότι η κατάργηση του Ειδικού Δικαστηρίου «θα ήταν καταστροφικό λάθος για το Κοσσυφοπέδιο».


Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό θα σήμαινε ότι αγνοούνται όλοι οι Σύμμαχοι που επέτρεψαν τη δημιουργία του κράτους του Κοσσυφοπεδίου.


Τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, λένε ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πρόσβαλε τους επικεφαλής του Κοσσυφοπεδίου όταν είπε:  «Η ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου δεν πρέπει να είναι σαν τη αγελάδα που κλωτσά το γάλα της» ( είναι και ο τίτλος του αλβανικού  δημοσιεύματος κάτω).





(Στοιχεία από makfax.com.m)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr