Μέρκελ: Τα Σκόπια είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος




Φεβρουάριος 21, 2018. 21:17

Τα Σκόπια είναι πιο κοντά από ποτέ, την τελευταία δεκαετία, στην επίλυση της μακρόχρονης διαμάχης για το όνομα της χώρας με την Ελλάδα, μια διαμάχη που σταμάτησε τις φιλοδοξίες τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.



Αυτό ανακοινώθηκε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στο Βερολίνο. 


«Χαίρομαι και είναι για μένα ανακούφιση, ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ κινείται ενεργά με διαπραγματεύσεις. Έχω την αίσθηση ότι και οι δύο πλευρές ενδιαφέρονται να βρουν λύση στο ζήτημα αυτό», ανέφερε η Μέρκελ.


Η Γερμανία θέλει να επιλυθεί το πρόβλημα, όπου μπορεί θα βοηθήσει και θα ενθαρρύνει τους εταίρους να κάνουν τα απαραίτητα βήματα να βρουν μία λύση.


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος βρίσκεται σε πρώτη επίσκεψή του στο Βερολίνο, τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή εκτός αυτής της πλήρους ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.


Ο Ζάεφ τόνισε το ρόλο της Γερμανίας ως εμπορικού και στρατηγικού εταίρου για τα Σκόπια, καθώς και τις προσδοκίες περαιτέρω γερμανικής στήριξης στην πορεία προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr