Η Περιφέρεια του Κουρδιστάν εναντίον της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία





«Από τους βουλευτές του Μπαρζανί, μήνυμα υποστήριξης στους τρομοκράτες του Αφρίν»

Φεβρουάριος 12, 2018. 18:41


Οι βουλευτές του κόμματος KDP, του Μασούντ Μπαρζανί, στράφηκαν εναντίον της τουρκικής  εισβολής στη Συρία, και εξέδωσαν μήνυμα συμπαράστασης προς τους τρομοκράτες του PYD, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



«Για την επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός κατά του Αφρίν της Συρίας,  για να καθαρίσει την περιοχή από τους τρομοκράτες, μια ομάδα του κυβερνητικού κόμματος της Ιρακινής Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, εκδήλωσε την υποστήριξη προς τους Κούρδους της Συρίας», σημειώνεται.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι στην ομάδα αυτή υποστήριξης προς τους Κούρδους της Συρίας  είναι βουλευτές από το KDP και το PUK, που είναι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της περιφέρειας και μεταξύ αυτών είναι ο αντιπρόεδρος του KDP, Αλί Χαλό και ο βουλευτής του PUK, Αμπάς Φεττά, καθώς και ο Σέρκο Χεμί Εμίν, βουλευτής από το Κίνημα της Αλλαγής (Goran).


Θα μεταφέρουμε τη φωνή του Αφρίν στον κόσμο


Το τουρκικό δημοσίευμα αποφεύγει να χαρακτηρίσει τον Αλί Χαλό ως Κούρδο, σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Ο βορειο-ιρακινός πολιτικός Αλί Χαλό κατά την επίσκεψή του στο Αφρίν δήλωσε προς τον Τύπο «Θα μεταφέρουμε τη φωνή του Αφρίν στο κόσμο».


Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ εκφράζονται κατά της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία.


(Στοιχεία από haberler.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr