Σαλί Μπερίσα: Ο Ράμα και ο Μπουσάτι πουλούν την «τσαμουριά»



«Μπερίσα: Ο Ράμα και ο Μπουσάτι πουλούν την ‘τσαμουριά’»


Φεβρουάριος 25, 2018. 19:07

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι «ο Έντι Ράμα και ο Ντιτμίρ Μπουσάτι έχουν πουλήσει το όνομα ‘τσαμουριά’ και συμφώνησαν να αφαιρέσουν την ονομασία αυτή από την αλβανική ιστορία».



Ο Μπερίσα στη σελίδα του στο Facebook ζητά να γίνουν διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης και κατά του Ράμα και του Μπουσάτι για το θέμα των Αλβανοτσάμηδων.


Τι γράφει:


Η συνθηκολόγηση του Ράμα και του Μπουσάτι για το ζήτημα των τσάμηδων είναι η πιο ταπεινωτική  πράξη στην ιστορία μας!


Αγαπητοί μου φίλοι, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ενημέρωσε Έλληνα βουλευτή με ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι στις διαπραγματεύσεις με τον Ράμα και τον Μπουσάτι, όχι μόνο έχουν παραχωρηθεί τα πεδία φυσικού αερίου και πετρελαίου του Ιονίου και της Μεσογείου  στην Ελλάδα,  αλλά και ότι η αλβανική πλευρά συμφώνησε να εξαλείψει τις λέξεις ‘τσάμης’ και ‘τσαμουριά’ από το χάρτη, να εξαφανισθούν αυτές οι λέξεις από τα κείμενα, δημοσιεύσεις, βιβλία, από την εθνική μας ιστορία, τη γεωγραφία και κλπ.


Αυτή η απαίτηση από την ελληνική πλευρά είναι ένα αίτημα αλβανοφοβίας, φονταμενταλιστικό και χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των διεθνών σχέσεων και το καταγγέλλω έντονα.


Συγχρόνως αυτή η ίδια η συζήτηση και η αποδοχή αυτού του αιτήματος από τον Ράμα και τον Μπουσάτι είναι η πιο ταπεινωτική συνθηκολόγηση που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία μας.


Με την αδιανόητη αυτή πράξη, ο Ράμα και ο Μπουσάτι ξεπέρασαν τις σφαγές του Ζέρβα και τη βαρβαρότητα του Ενβέρ Χότζα κατά του μαρτυρικού πληθυσμού της τσαμουριάς και της αιώνιας γης της.


Ο Έντι Ράμα και ο Μπουσάτι  αγνόησαν το αίμα, τα βάσανα., τις υπεράνθρωπες θυσίες των τσάμηδων, την αθάνατη συνεισφορά τους στην εθνική μας ιστορία, αλλά και στην ελευθερία αλλά και στην ελευθερία του ελληνικού έθνους, την ίδρυση και εδραίωση της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας.


Καταδικάζω με απόλυτη σοβαρότητα αυτήν την πράξη της πρωτοφανούς προδοσίας στην ιστορία του έθνους μας, αυτήν την φοβερή απιστία  με το μαχαίρι στις πλάτες των τσάμηδων και της μαρτυρικής τσαμουριάς.


Καλώ τους Αλβανούς να αντιδράσουν σε αυτήν την κλίκα που για να κρατήσουν τις καρέκλες τους είναι έτοιμοι να πουλήσουν όχι μόνο τους τσάμηδες και τη τσαμουριά αλλά και την ταυτότητα του αλβανικού έθνους!


(Στοιχεία από  kohajone.com, 27.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr