Η ηγεσία της Ελλάδας κατηγόρησε την Τουρκία για προκλήσεις μετά τη σύγκρουση πλοίων στο Αιγαίο




«Η  ηγεσία της Ελλάδας κατηγόρησε την Τουρκία για προκλήσεις μετά από μια σύγκρουση πλοίων στο Αιγαίο Πέλαγος»

Φεβρουάριος 13, 2018. 22:00


Ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τη σύγκρουση του ελληνικού με τουρκικό σκάφος στις βραχονησίδες Ίμια στο Αιγαίο ήταν μια πρόκληση της τουρκικής πλευράς και ότι σκοπεύει να υπερασπισθεί σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass.



«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει πολλές φορές ότι θα υπερασπισθεί με αποφασιστικότητα την κυριαρχία της χώρας. Πρόσφατα βλέπουμε μια εντατικοποίηση των προκλητικών ενεργειών εκ μέρους της Τουρκίας και αυτό μας προκαλεί σοβαρή ανησυχία», είπε ο Τζανακόπουλος σύμφωνα με το Tass.


 Τη νύχτα της Τρίτης, κοντά στα νησιά Ίμια (οι Τούρκοι τα αποκαλούν Καρντάκ) στο Αιγαίο Πέλαγος,  ένα τουρκικό σκάφος εμβόλισε ένα ελληνικό σκάφος, και κατόπιν απομακρύνθηκε στα τουρκικά ύδατα. 

Το ελληνικό πλοίο υπέστη ζημιές και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Λέρου για επισκευές. Κανένα από τα 27 μέλη του πληρώματος δεν τραυματίσθηκε.

Δύο ακατοίκητες βραχονησίδες με το γενικό όνομα Ίμια/Καρντάκ είναι αμφιλεγόμενο έδαφος.
 Η Ελλάδα και η Τουρκία, σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, βρέθηκαν στο χείλος του πολέμου το 1996 λόγω των αξιώσεων της Τουρκίας σε αυτό το έδαφος και η Άγκυρα συνεχίζει  να υποδεικνύει στο χάρτη αυτά τα νησιά ως δικά της.


(Στοιχεία από tass.ru)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr