Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας συνελήφθη στην Πράγα κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας




Φεβρουάριος 25, 2018. 20:06


Το κύριο κουρδικό πολιτικό κόμμα της Συρίας (PYD) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ένας από τους ηγέτες του έχει συλληφθεί στην Πράγα με εντολή της Τουρκία, αφού τουρκικό δικαστήριο τον έχει κατηγορήσει, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ.



Ο Σαλέχ Μουσλίμ, κορυφαίος Κούρδος πολιτικός, έχει «δικαιώματα πλήρους ιθαγένειας», ως υπήκοος της Συρίας και επισκέφθηκε την Ευρώπη με την επίσημη ιδιότητά του», ανέφερε το PYD.
Στην ανακοίνωση το κόμμα κατηγορεί το τουρκικό κράτος ότι «απαιτεί τη σύλληψη ατόμων που δεν είναι πολίτες του, χωρίς, μάλιστα, νομικά επιχειρήματα».


Σχετική αναφορά του Sputnik στην αραβική
Η Τουρκία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μουσλίμ, όταν το τουρκικό δικαστήριο τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί «να σπάσει την ενότητα του κράτους και της χώρας» καθώς και άλλα αδικήματα (που συνδέονται με τις πολιτικές του δραστηριότητες).


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα εκδώσει τον Μουσλίμ στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι  η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με τους Κούρδους, αλλά με τους «τρομοκράτες».


«Ελπίζουμε ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα τον εκδώσει στην Τουρκία και η δικαιοσύνη θα τον αναλάβει» είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας «Όταν εκδοθεί θα δει πως εφαρμόζεται η δικαιοσύνη».


(Στοιχεία από reuters.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr