Σκόπια: Η Κύπρος δεν αναμειγνύεται στο ζήτημα του ονόματος




Φεβρουάριος 10, 2018. 12:11

Η διαφωνία του ονόματος μαζί με το Κυπριακό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν από τον πρόεδρο του Κυπριακού Κοινοβουλίου κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτό ανέφερε ο Δημήτριος Συλλούρης στο Λογαριασμό του στο Twitter, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


«Η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά ήταν μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με θέματα που αφορούν την Κύπρο και την Ελλάδα. Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το θέμα με τα Σκόπια και το Κυπριακό, έγραψε στο Twitter ο Συλλούρης.


Ο πρόεδρος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα του ονόματος.
«Πρώτον, μπορώ να πω ότι δεν θα καθορίσουμε τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η συνεργασία μας με την Ελλάδα και η υποστήριξή μας προς την Ελλάδα, αλλά και η πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ελλάδα για την Κύπρο είναι διαχρονική.


 Θέλουμε η Ελλάδα να έχει λιγότερα προβλήματα και όσο το δυνατόν να είναι ισχυρότερη. Έτσι, ειδικά σε αυτό το κρίσιμο στάδιο, δεν θα λάβω θέση σε κανένα σημείο ή παράμετρο σχετικά με τις συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος», είπε ο Συλλούρης, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr