Ο Ερντογάν υποστηρίζει τον Ζάεφ στην επίλυση της διαφοράς του ονόματος



«Ο Ζάεφ έλαβε υποστήριξη από τον Ερντογάν για την επίλυση της διαφωνίας σχετικά με το όνομα»


Φεβρουάριος 12, 2018. 20:39

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, συνοδευόμενος από  τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου (Αλβανό) Αντνάν Καχίλ, συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Χακάν Τσαβούσογλου.



Κατά τη  συνάντηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δύο φιλικές χώρες έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν την οικονομική συνεργασία αυξάνοντας τις τουρκικές επενδύσεις καθώς και μέσω νέων πρωτοβουλιών των Σκοπίων.


Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν,  υποστήριξε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Ζάεφ να αυξήσει τις ποσοστώσεις εξαγωγών βοείου κρέατος στην Τουρκία και ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τη θέση αυτή στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των Τούρκων επιχειρηματιών να επενδύσουν στα Σκόπια.


Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, τόνισε ότι για τους πολίτες της χώρας του, κάθε δραστηριότητα και επένδυση είναι πολύ σημαντική με επίπτωση στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και στη δημιουργία νέων  θέσεων εργασίας και για αυτό ευχαρίστησε  τον πρόεδρο Ερντογάν για την προώθηση των οικονομικών σχέσεων καθώς και την υποστήριξη της Τουρκίας στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Ο Ερντογάν υποστήριξε τη διαδικασία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα προσθέτοντας ότι είναι καλό για τα Βαλκάνια και την ευρω-ατλαντική προοπτική των Σκοπίων.






(Στοιχεία από plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr