Σκόπια: Από την επίθεση των …ονομάτων στην κατάργησή τους;





Φεβρουάριος 13, 2018. 20:21

«Χιονοστιβάδα αντιδράσεων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης,  προκάλεσε η δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για το όνομα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης με την ονομασία «Μακεδονία», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, παρουσιάζοντας την …επίθεση των ονομάτων.



Η ανακοίνωση αλλά και η πρόσφατη απόφαση για την αλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου  από «Μέγας Αλέξανδρος» σε Σκοπίων, το έχουμε ήδη χωνέψει.


Άλλωστε,  οι μεγαλύτερες παρατηρήσεις αφορούσαν την επιλογή του ονόματος και όχι την ίδια την απόφαση.


Ας δούμε πως ξεκίνησαν αυτές οι ονομασίες.   

Πρωταρχικά ξεκίνησε από τους Έλληνες όταν το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (Μίκρας) το 1992 ονομάστηκε «Μακεδονία» για να γίνει έτσι επίθεση στην μόλις ανεξαρτοποιημένη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. 

Εμείς το κρατήσαμε και όταν αναδιαμορφώθηκε  ο νέος αερολιμένας το 2007 από «Σκοπίων» έγινε «Μέγας Αλέξανδρος», σημειώνει το δημοσίευμα.


Στη συνέχεια, ακολούθησαν  τα ονόματα του Φιλίππου Β΄ σε γήπεδο, του Αλεξάνδρου σε εθνικές οδούς, ξενοδοχεία, κλινικές, αγάλματα κλπ.


( Στοιχεία από emagazin.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr