Σκόπια: «Αφελώς πιστεύει ο λαός ότι η Ακαδημία προωθεί τα ζητήματα των (ψευδο)μακεδόνων»




Φεβρουάριος 5, 2018. 18:15

Το σλαβικό κόμμα που ονομάζεται «Μοναδική Μακεδονία»-[Εντίνστβενα Μακεντόνια] κατηγορεί  την Ακαδημαϊκή Κοινότητα των Σκοπίων (МАНУ- MANU),  τα μέλη της οποίας αποκαλεί ‘γενίτσαρους’ [ γιανιτσάρι) γιατί συμφώνησαν  με την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, να συσταθεί μια «Μεικτή Επιτροπή για την (ψευδο)μακεδονική Ιστορία [Σλαβοβουλγαρική δηλαδή) , τον πολιτισμό των (ψευδομακεδόνων) και τη γλώσσα, βάσει της συμφωνίας για Σχέσεις Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία».



Το σλαβικό αυτό κόμμα κατηγορεί την MANU ότι στα 27 χρόνια που λειτουργεί δεν έχει αποκτήσει ακόμη «μακεδονική» εθνική στρατηγική, για να διαμορφώσει τη συνείδηση  των πολιτών (στον μακεδονισμό) που είναι το πρωταρχικό της καθήκον.


«Υπενθυμίζουμε», γράφει το σλαβικό αυτό κόμμα, «σε αντίθεση με τις γειτονικές χώρες μόνο  η δική μας ακαδημαϊκή κοινότητα-  MANU δεν έχει αναπτύξει ακόμη μια εθνική στρατηγική να προσδώσει έργο για την (ψευδο)μακεδονία.


»Συνεπώς, ο λαός μας πιστεύει αφελώς ότι η MANU έχει εστιάσει τη σκέψη της για να υπερασπίσει τα ζωτικά εθνικά και κρατικά συμφέροντα. Λοιπόν, ποιος θα διαφυλάξει την (Ψευδο)μακεδονία από τους (ψευδο)μακεδόνες;», καταλήγει το σλαβικό αυτό κόμμα των μακεδονιστών των Σκοπίων.


( Στοιχεία από makfax.com.mk)
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr