Σερβία: Ο Βούτσιτς έστειλε συγχαρητήρια για την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη



«Οπαδοί του Νίκου Αναστασιάδη γιορτάζουν»

Φεβρουάριος 4, 2018. 21:03

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, κέρδισε τη δεύτερη πενταετή θητεία στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης με αντίπαλο τον αριστερό Σταύρο Μαλά, σημειώνει η σερβική ραδιοτηλεόραση.


 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Αναστασιάδη.


Ο Νίκος Αναστασιάδης κέρδισε με 55,9 τοις εκατό των ψήφων, με βάση το 95 τοις εκατό των καταμετρημένων ψήφων, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση.


Ο Σταύρος Μαλάς τηλεφώνησε στον Αναστασιάδη και τον συνεχάρη για τη νίκη.
Ο Αναστασιάδης είναι από το Δημοκρατικό Κόμμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κέρδισε το 35,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 28ης Ιανουαρίου και ο αντίπαλός του ανεξάρτητος υποψήφιος Σταύρος Μαλάς, 50 ετών, με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, έλαβε το 30,25% των ψήφων.


Ο Αναστασιάδης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής με μεταπτυχιακό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.


Ο Αναστασιάδης δηλώνει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες εξακολουθούν να αποτελούν το κύριο μέλημά του.


Η Κύπρος είναι χωρισμένη από το 1974, όταν ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το βόρειο τμήμα του νησιού, κάτι που συνέβη λίγο μετά το πραξικόπημα της Λευκωσίας που τέθηκε στην εξουσία από τους υποστηρικτές της ένωσης με την Ελλάδα.


Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που αναγνωρίζει την κατοχική κυβέρνηση της βόρειας Κύπρου και διατηρεί εκεί περίπου 30 χιλιάδες στρατιώτες.

 Το νότιο ελληνικό τμήμα της Κύπρου είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


(Στοιχεία από rts.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr