Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η ταυτότητα είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις




«Ζάεφ: Η αξιοπρέπεια και η ταυτότητα είναι πολύ σημαντικές στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα»

Φεβρουάριος 14, 2018. 20:05

 Νεγκότινο.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στο Νεγκότινο είπε ότι ‘η αξιοπρέπεια και η ταυτότητα είναι πολύ σημαντικές στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα’.



Πρόσθεσε ότι δεν θα  τις περιγράψει λεπτομερώς γιατί δεν είναι σωστό να γίνεται διαπραγμάτευση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


« Ο μεσολαβητής Νίμιτς οδηγεί την διαδικασία, γνωρίζει ουσιαστικά πράγματα που μπορούν να περάσουν και αυτά που δεν μπορούν να περάσουν από την μία πλευρά στην άλλη πλευρά. Είναι σημαντικό να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μερών στη διαδικασία της επίλυσης του προβλήματος. Χαίρομαι που όλα τα ανοικτά ζητήματα διαλύονται ουσιαστικά.

Ξεκινήσαμε με επτά θέσεις, που αποτέλεσαν τα σημεία εκκίνησης των συνομιλιών, γνωρίζω ότι έχουν μείνει τέσσερις θέσεις, οι τρείς έχουν καταργηθεί

Πιστεύω ότι με την πολιτική της νέας κυβέρνησης, και άλλες θέσεις θα απορριφθούν σύντομα», είπε ο Ζάεφ.


 Γεωγραφικός προσδιορισμός όχι χρονικός


Όσον αφορά τον γεωγραφικό προσδιορισμό, επιβεβαίωσε ότι είναι μια αποδεκτή επιλογή από την πλευρά της FYROM και υπενθύμισε ότι αναφέρονται πολλά ονόματα.
«Αυτό σημαίνει ότι ένα αποδεκτό όνομα για εμάς είναι ένας γεωγραφικός καθοριστικός παράγοντας, δηλαδή απορρίπτουμε όλους τους άλλους που ήταν καθοριστικοί παράγοντες χρόνου ή κάποιες άλλες προτάσεις που ήταν απλώς προτάσεις», είπε ο πρωθυπουργός.


Θα γίνει δημοψήφισμα

Ο Ζάεφ είπε ότι αναμένει από τις δύο πλευρές να είναι ρεαλιστικές και η πιθανή λύση θα επιβεβαιωθεί με δημοψήφισμα.
«Ας αφήσουμε τον Θεό να φθάσει σε μία λύση, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα δημοψήφισμα» είπε αποφασιστικά ο Ζάεφ.
(Στοιχεία από telma.com.mk)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr