Νίμιτς: Παίρνω πάντα καλές συμβουλές από τον Αχμέτι




Φεβρουάριος 1, 2018. 21:57

Σκόπια.

Ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών στη διαμάχη για το όνομα, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση με τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος, Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση, Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες, υπογραμμίζοντας ότι λαμβάνει πάντοτε καλές συμβουλές από την Αχμέτι.



Ανταλλάσσουμε απόψεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Σέβομαι πολύ τις απόψεις τους και πάντα λαμβάνω καλές συμβουλές από αυτόν. Συζητήσαμε, επίσης, την πρόοδο της διαδικασίας. Τον διαβεβαίωσα επίσης ότι θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και λογικής λύσης, δήλωσε ο Νίμιτς μετά τη συνάντηση.


Ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος δήλωσε ότι έδωσε την πλήρη υποστήριξή του στον διαμεσολαβητή στην αποστολή του να επιλύσει τη διαφωνία του ονόματος.


«Παρέχουμε στον Νίμιτς την πλήρη υποστήριξή μας σε αυτήν την πολύ σημαντική αποστολή που έχει και ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό θα έχει επίλογο όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι έχει μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον μας, αλλά και στην ειρήνη και τη σταθερότητα», δήλωσε ο Αχμέτι.


Δεν ήθελε να σχολιάσει τις προτάσεις του ονόματος, διότι, όπως είπε, δεν θα εξυπηρετούσαν τη διαδικασία.


«Παίρνω πάντα καλές συμβουλές από τον Αχμέτι»

(Στοιχεία από emagazin.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr